Méret táblázat

 Hogyan mérjük le a gyermek talpának teljes hosszát?

A legegyszerűbb módja a mérésnek -persze ha a gyermek is közreműködő-, hogy ráállítod őt egy papírlapra és körberajzolod a lábát, majd a két legtávolabbi pontot lemérve megkapod a pontos talphosszát.

Ha ez így mégsem sikerülne, megoldás lehet egy, már használatban lévő szandál belső talphosszának lemérése vagy egy cipő talpbetétének kivétele és annak mérése.

A példánkban a ténylegesen mért talphossz 14 cm. Erre az értékre rászámolunk 0,5 – 1 cm-ert. Esetünkben, ha szupinált szandálra van szükség, mindenképp a 23-as szandálunkat javaslom, mert az ék miatt igen fontos a pontos méret. Normál talpnál viszont a 24-es szandál is szoba jöhet! Cipőnél lehetünk kicsit bátrabbak, főleg, ha bélelt cipőre esik a választás. Átmeneti cipőnél 1 cm, bundás vagy meleg bélésnél 1-1,5 cm-ert nyugodtan számolhatunk. 14 cm-es talphossznál, átmeneti cipőből a 23-as méretünk, bélelt cipőnél a 24-es lesz a megfelelő a gyermeknek!

Ha bármi kérdés merülne fel, kérem írj nekünk! Magas és alacsony lábfejnél is van megoldás, mind cipő, mind szandál tekintetében. Segítünk pontosan lemérni a gyermek lábát, és meg tudjuk hosszabbítani vagy rövidíteni a tépőzárat! Keress minket bizalommal!

Szandál méret táblázat

Cipő méret táblázat